Grilované kalamáry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 22 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilované kalamáry
Celkový čas: | 22 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 7 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 21379 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 ks | Chilli paprička |
60 ml | Citronová šťáva |
500 g | Kalamáry |
120 ml | Olej olivový |
1 ks | Řeřicha |
1 kávová lžička | Sůl mořská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 291,3mg |
Draslík | 489,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 59,5mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Citronová šťáva, Kalamáry, Řeřicha mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilované kalamáry postup přípravy receptu:
1 | Nejprve opečeme chilli papričky na grilu dotmava a uzavřeme do misky. Po 10 minutách z nich oloupeme slupku a nasekáme dužinu na větší kousky. V misce je zalijeme olivovým olejem, citronovou šťávou a osolíme. Dobře promícháme. Kalamáry nakrájíme na kousky, opereme a na grilu opékáme asi 1 minutu z obou stran. |
2 | Podáváme s řeřichou a chilli omáčkou. |