Krém na kari - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 7 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krém na kari
Celkový čas: | 7 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 2 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 21380 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
150 ml | Bujón slepičí |
2 kávová lžička | Kari koření |
60 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
800 ml | Rýžová kaše |
250 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 90,1mg |
Draslík | 268,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bujón slepičí, Kari koření, Rýžová kaše, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krém na kari postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme kari koření a krátce mícháme, než se máslo obarví. Přilijeme 50 ml smetany, bujón a 1 minutu povaříme. Ochutíme solí a pepřem. Tuto omáčku vmícháme do rýžové kaše, ohřejeme a podáváme se smetanou zvlášť. |
2 | Každý strávník si nabere lžící smetanu a na talíři ji vmíchá do krému. |