Rýžová kaše pro krémové polévky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžová kaše pro krémové polévky
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 21384 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
2 ks | Hřebíček |
1 l | Mléko polotučné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel kudrnka |
200 g | Rýže loupaná |
100 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
1 špetka | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 37,5mg |
Draslík | 107,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 10,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Hřebíček, Rýže loupaná, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýžová kaše pro krémové polévky postup přípravy receptu:
1 | Mléko přivedeme k varu, přidáme cibuli, do které jsme zapíchli 2 hřebíčky, osolíme, opepříme, přisypeme posekanou petrželku, tymián a 1 bobkový list. Přisypeme rýži, promícháme a vaříme 20 minut. |
2 | Hrnec odstavíme, vyjmeme bobkový list, cibuli s hřebíčkem a všechno ostatní rozmixujeme. Nakonec vmícháme smetanu. |
3 | Tato kaše slouží jako základ pro krémové polévky. |
Poznámka
1