Skopové maso se strakatými fazolemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopové maso se strakatými fazolemi
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 21387 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
300 g | Fazole černé |
1 dl | Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
500 g | Skopová plec |
1 polévková lžíce | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Fazole černé, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Skopová plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopové maso se strakatými fazolemi postup přípravy receptu:
1 | Den předem namočené strakaté fazole propláchneme a povaříme 20 minut a znovu scedíme. Takto povařené fazole podlijeme teplou vodou a přidáme omyté skopové maso, pokrájené na malé kousky. Ještě přidáme 1 lžíci mleté papriky, drobně pokrájenou orestovanou cibuli a pod pokličkou dusíme doměkka. Když jsou fazole s masem uvařené, dochutíme solí a podáváme s bílým chlebem. |