Zapečené skopové s pórkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené skopové s pórkem
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 21389 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
1 kg | Pórek |
800 g | Skopové maso přední |
1 polévková lžíce | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
3 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 374,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,4mg |
Vitamín E | 3,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 39,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika mletá sladká, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pórek, Skopové maso přední mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené skopové s pórkem postup přípravy receptu:
1 | Skopové maso omyjeme, pokrájíme na malé kostky, osolíme a uvaříme do poloměkka. Pórek očistíme, omyjeme, pokrájíme na silnější kolečka a dáme do druhého hrnce. Přilijeme 2-3 dl vody, přidáme máslo a dusíme také do poloměkka. Pórek osolíme, přidáme mletou papriku a maso, dobře promícháme a společně povaříme. Když je maso měkké a tekutina vyvařená, přeložíme maso s pórkem do vymaštěného pekáče, polijeme vše rozšlehanými vajíčky a necháme zapéct. |