Skopové na houbách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopové na houbách
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 21395 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Česnek |
1 ks | Cibule |
400 g | Houby čerstvé |
1 dl | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Saturejka |
750 g | Skopová plec |
1 polévková lžíce | Sůl |
2 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 660,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,2mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Rajčata, Saturejka, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Pepř černý mletý, Skopová plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopové na houbách postup přípravy receptu:
1 | Omyté skopové maso pokrájíme na malé kostky, dáme do mísy, osolíme, opepříme, přelijeme bílým vínem a odložíme do chladničky na 30 minut. V pánvi si rozpálíme olej, na něm orestujeme drobně pokrájenou cibuli, posypeme paprikou, přidáme na kostičky pokrájená rajčata, která jsme předtím spařili a oloupali. Maso s marinádou vlijeme na rajčata, přidáme nadrobno pokrájené žampiony nebo hřiby, saturejku a pokrájený česnek. Vše řádně promícháme, podlijeme 2 dl horké vody a dusíme při mírné teplotě minimálně 1 hodinu do doby, až bude maso měkké a bez vody. |
2 | Skopové na houbách dochutíme solí a podáváme s chlebem. |