Skopové janija - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopové janija
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 21397 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 dl | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
1 kg | Paprika zelená |
80 g | Rýže loupaná |
750 g | Skopové maso přední |
1 polévková lžíce | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 150,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 205,1mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Rýže loupaná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Skopové maso přední mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopové janija postup přípravy receptu:
1 | Skopové omyté maso nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce, přidáme pokrájenou papriku na malé proužky. Zalijeme vodou a vaříme do změknutí masa. K měkkému masu vložíme dobře propláchnutou rýži. |
2 | Cibuli nadrobno pokrájíme, orestujeme na oleji dorůžova a přidáme |
3 | k masu, vše osolíme, opepříme a vaříme do změknutí rýže. |
4 | Janija je uvařená, když je maso s rýží měkké a voda se vydusila. |
5 | Dochutíme rozetřeným česnekem a podáváme s bílým chlebem. |