Recept

Chilli špízy z mečouna

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (95%)
ID receptu: 21401

Ingredience

20 ks Chilli paprička
2 kávová lžička Cukr krupice
800 g Filé z mečouna
2 kávová lžička Kmín celý
125 ml Olej olivový
1 ks Paprika červená
1 špetka Sůl
1 ks Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 571 kcal
Kilojoule 2 389kJ
3% Sacharidy 11 g
54% Tuky 40 g
12% Sodík 249 mg
74% Bílkoviny 41 g

Chilli špízy z mečouna postup přípravy receptu:

1

Červenou papriku pokapanou olejem, pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 10 minut do ztmavnutí. Poté ji necháme 10 minut odpočinout v uzavíratelné misce, oloupeme a vložíme do mixéru.

2

Deset sušených chilli papriček máčíme 10 minut v horké vodě. Vložíme je do mixéru k paprice se zbytkem papriček nakrájených nahrubo, přidáme 2 stroužky česneku, kmín, olej, sůl a umixujeme dohladka. Mečouna nakrájíme na kousky a napícháme na špízové jehly. Vložíme je do dobře promíchané směsi pasty, s trochou oleje a cukru. Špízy necháme 20 minut v lednici marinovat.

3

Špízy vyjmeme z marinády a na grilu je grilujeme asi 2,5 minuty z obou stran.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept