Recept

Musaka z brambor a mletým masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 21403
Kategorie: Brambory

Ingredience

1,5 kg Brambory
3 ks Cibule
350 g Hovězí maso mleté
1 dl Olej slunečnicový
1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Sůl
3 ks Vejce slepičí
350 g Vepřové maso mleté
0,5 l Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 725 kcal
Kilojoule 3 034kJ
13% Sacharidy 47 g
56% Tuky 42 g
32% Sodík 635 mg
74% Bílkoviny 42 g

Musaka z brambor a mletým masem postup přípravy receptu:

1

Umyté oloupané brambory nakrájíme na kolečka. Očištěnou cibuli drobně pokrájíme a v pánvi na rozpáleném oleji zpěníme. K cibuli přidáme vepřové a hovězí mleté maso, které posypeme sladkou paprikou, drobně pokrájenou petrželkou, osolíme, opepříme, promícháme a opečeme tak, aby maso nebylo syrové. Vymastíme si pekáč olejem, poklademe na něj polovinu brambor, posolíme, na brambory rozetřeme masovou směs a zakryjeme druhou polovinou brambor. Ve smetaně si rozšleháme vejce, posolíme, zalijeme brambory a zakryjeme. Pekáč vložíme do dobře vyhřáté trouby a pečeme minimálně 1 hodinu při 220°C až musaka bude mít krásnou zlatou barvu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept