Recept

Musaka se smaženým květákem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 21412
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Květák
2 dl Mléko polotučné
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
2 dl Olej rostlinný
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Sůl
300 g Telecí maso mleté
2 ks Vejce slepičí
2 dl Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 387 kcal
Kilojoule 1 618kJ
10% Sacharidy 37 g
22% Tuky 16 g
28% Sodík 562 mg
43% Bílkoviny 24 g

Musaka se smaženým květákem postup přípravy receptu:

1

Omytý květák uvaříme doměkka v osolené vodě s 1 lžičkou octa. Květák vytáhneme z vody a rozdělíme na větší růžičky. V misce si ušleháme hustší těstíčko z vajíčka, mouky a mléka. Květákové růžičky namáčíme do těstíčka, v pánvi na rozpáleném oleji je osmažíme ze všech stran dorůžova a odložíme na talíř.

2

V druhé pánvi si na oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme k ní mleté telecí nebo jehněčí maso, osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme 20 minut. Pekáč si vymažeme olejem, na dno poskládáme polovinu z usmaženého květáku, na květák rozložíme masovou směs a zakryjeme druhou polovinou usmažených květákových růžiček. Vše zalijeme zakysanou smetanou s rozkvedlaným vejcem a pekáč vložíme do dobře vyhřáté trouby.

3

Musaku zapečeme při 200°C do zlatohněda.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept