Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 21414
Kategorie: Rýže

Ingredience

1 ks Cibule
200 g Hříbky čerstvé
200 g Játra kuřecí
1,5 dl Olej olivový
1 kávová lžička Pepř bílý
3 polévková lžíce Petržel - nať
200 g Rýže loupaná
2,5 dl Smetana jihočeská zakysaná15%
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 739 kcal
Kilojoule 3 093kJ
13% Sacharidy 49 g
70% Tuky 52 g
14% Sodík 288 mg
34% Bílkoviny 19 g

Musaka z rýže postup přípravy receptu:

1

V osolené vodě uvaříme dobře propranou rýži (v poměru 1 díl rýže a 2 díly vody).

2

V pánvi na rozpáleném oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme umyté, na plátky pokrájené houby, osolíme, opepříme, promícháme a spolu s cibulí smažíme přibližně 10-15 minut, potom je z pánve vyjmeme a dáme na talíř. Na tom samém oleji restujeme pokrájená kuřecí játra s drobně pokrájenou zelenou petrželkou. Orestované posolíme a opepříme. Vymažeme pekáč olejem a na dno dáme vrstvu rýže, na ni vrstvu hub, znovu vrstvu rýže, vrstvu hub a vrstvu rýže. Nakonec na rýži poklademe kuřecí játra. Vše zalijeme osolenými vejci, které jsme rozšlehali v zakysané smetaně. Pekáč dáme do rozehřáté trouby a musaku zapečeme.

3

Pečeme při 200°C tak dlouho, až povrch bude zlatohnědý.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept