Kedlubnová musaka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kedlubnová musaka
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 21416 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 kg | Kedlubna |
80 g | Máslo čerstvé |
1 dl | Mléko plnotučné |
1 dl | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Petržel - nať |
200 g | Rajčata |
1 polévková lžíce | Sůl |
700 g | Telecí maso přední |
1 ks | Vejce slepičí |
3 dl | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 403,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 955,4mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 70,7mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 178,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kedlubna, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Telecí maso přední mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kedlubnová musaka postup přípravy receptu:
1 | Omyté telecí maso pokrájíme a umeleme na masovém strojku. Máslo si rozdělíme na 2 díly. V pánvi na rozehřátém másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme k ní mleté maso, které s cibulí restujeme, po chvíli pánev zakryjeme pokličkou a maso dusíme asi 20 minut. Pánev odstavíme, maso osolíme, opepříme a promícháme s drobně pokrájenou zelenou petrželkou. Do vychladlého masa zamícháme žloutek. Kedlubnu očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. |
2 | Ve druhé pánvi rozehřejeme máslo a na něm chvíli restujeme pokrájené kedlubny, které podlijeme 1-2 dl vody a pod pokličkou dusíme 15-20 minut. |
3 | Do vymazaného pekáče budeme postupně vrstvit dušené kedlubny a mleté maso (kedlubny, maso, kedlubny...). Každou vrstvu polijeme malým množstvím vývaru. Na poslední vrstvu musaky poklademe pokrájená kolečka omytých rajčat, která osolíme, opepříme a zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozmíchali smetanu. Musaku vložíme do dobře vyhřáté trouby zapéct. |