Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 21416

Ingredience

2 ks Cibule
1 kg Kedlubna
1 dl Mléko plnotučné
80 g Máslo čerstvé
1 dl Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Petržel - nať
200 g Rajčata
1 polévková lžíce Sůl
700 g Telecí maso přední
1 ks Vejce slepičí
3 dl Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 996 kcal
Kilojoule 4 167kJ
7% Sacharidy 27 g
93% Tuky 70 g
46% Sodík 915 mg
115% Bílkoviny 65 g

Kedlubnová musaka postup přípravy receptu:

1

Omyté telecí maso pokrájíme a umeleme na masovém strojku. Máslo si rozdělíme na 2 díly. V pánvi na rozehřátém másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme k ní mleté maso, které s cibulí restujeme, po chvíli pánev zakryjeme pokličkou a maso dusíme asi 20 minut. Pánev odstavíme, maso osolíme, opepříme a promícháme s drobně pokrájenou zelenou petrželkou. Do vychladlého masa zamícháme žloutek. Kedlubnu očistíme a nakrájíme na tenké nudličky.

2

Ve druhé pánvi rozehřejeme máslo a na něm chvíli restujeme pokrájené kedlubny, které podlijeme 1-2 dl vody a pod pokličkou dusíme 15-20 minut.

3

Do vymazaného pekáče budeme postupně vrstvit dušené kedlubny a mleté maso (kedlubny, maso, kedlubny...). Každou vrstvu polijeme malým množstvím vývaru. Na poslední vrstvu musaky poklademe pokrájená kolečka omytých rajčat, která osolíme, opepříme a zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozmíchali smetanu. Musaku vložíme do dobře vyhřáté trouby zapéct.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept