Zapečený kapr po segedínsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečený kapr po segedínsku
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 21417 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 špetka | Cukr krupice |
0,5 l | Hovězí vývar základní |
800 g | Kapr obecný |
1 kávová lžička | Kmín celý |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Zakysaná smetana |
200 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 167,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,9mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Cibule, Cukr krupice, Hovězí vývar základní, Kapr obecný, Kmín celý, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl, Zakysaná smetana, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečený kapr po segedínsku postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté porce kapra osolíme, opepříme, okmínujeme a poprášíme moukou. Maso opečeme na rozpáleném sádle a vyjmeme. |
2 | Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek zpěníme na sádle, zaprášíme mletou paprikou a zalijeme vývarem. Přidáme překrájené kysané zelí a na kostičky nakrájenou slaninu. Přivedeme k varu, přilijeme smetanu a směs nalijeme na porce kapra, které jsme urovnali do zapékací mísy. Mísu vložíme do vyhřáté trouby a pokrm pečeme do odpaření tekutiny. Nakonec podle chuti osolíme, opepříme a mírně osladíme. Podáváme s houskovými knedlíky nebo s máslovými noky. |