Recept

Zapečený kapr po segedínsku

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 21417
Kategorie: Maso

Ingredience

50 g Anglická slanina
2 stroužek Česnek
2 ks Cibule
1 špetka Cukr krupice
0,5 l Hovězí vývar základní
800 g Kapr obecný
1 kávová lžička Kmín celý
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
200 g Zakysaná smetana
200 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 480 kcal
Kilojoule 2 007kJ
4% Sacharidy 13 g
38% Tuky 28 g
39% Sodík 775 mg
76% Bílkoviny 43 g

Zapečený kapr po segedínsku postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté porce kapra osolíme, opepříme, okmínujeme a poprášíme moukou. Maso opečeme na rozpáleném sádle a vyjmeme.

2

Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek zpěníme na sádle, zaprášíme mletou paprikou a zalijeme vývarem. Přidáme překrájené kysané zelí a na kostičky nakrájenou slaninu. Přivedeme k varu, přilijeme smetanu a směs nalijeme na porce kapra, které jsme urovnali do zapékací mísy. Mísu vložíme do vyhřáté trouby a pokrm pečeme do odpaření tekutiny. Nakonec podle chuti osolíme, opepříme a mírně osladíme. Podáváme s houskovými knedlíky nebo s máslovými noky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept