Recept

Gratinovaná treska s rajčaty

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 21418
Kategorie: Maso

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
3 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
4 ks Rajčata
4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
3 polévková lžíce Sýr Parmezán
800 g Treska aljašská
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 286 kcal
Kilojoule 1 199kJ
2% Sacharidy 8 g
12% Tuky 9 g
25% Sodík 493 mg
76% Bílkoviny 43 g

Gratinovaná treska s rajčaty postup přípravy receptu:

1

Omyté filety z tresky osolíme, pokapeme citronovou šťávou a urovnáme do zapékací mísy vymazané olejem. Krátce zapečeme v troubě.

2

Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli a česnek nadrobno nasekáme a zpěníme na rozpáleném oleji. Přidáme rajčata, osolíme, opepříme a podusíme do odpaření tekutiny. Přisypeme nasekanou petrželku a bazalku. Směsí potřeme porce tresky.

3

Nastrouhaný sýr a rozkvedlané žloutky smícháme se smetanou a nalijeme na rybu. Pokrm zapečeme pod rozpáleným grilem nebo v troubě dozlatova.

4

Podáváme s opečenými bramborami a zeleninovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept