Sladký chléb v čokoládě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sladký chléb v čokoládě
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 21429 |
Kategorie: | Sladké chlebíčky |
Ingredience
200 g | Biskupský chlebíček |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
2 polévková lžíce | Likér čokoládový |
15 g | Máslo čerstvé |
60 ml | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Ořechy lískové |
60 ml | Smetana 12% (konzumní) |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 175,7mg |
Draslík | 76,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 142,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Ořechy lískové, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Biskupský chlebíček, Likér čokoládový, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sladký chléb v čokoládě postup přípravy receptu:
1 | Vytřeme pekáček máslem a naskládáme do něj krajíčky z chlebíčku jako tašky na střeše, po jedné straně potřené čokoládovým likérem a posypané rozmixovanými oříšky. Čokoládovou stranu, kterou dáme nahoru, potřeme zbytkem másla. |
2 | Smícháme vejce, mléko, smetanu a cukr podle chuti. Směsí přelijeme chlebíčky a necháme 10 minut stát. Poté je vkládáme do předehřáté trouby na 180°C. Pečeme přibližně 40 minut. |
3 | Před podáváním posypeme moučkovým cukrem. |