Řecká musaka s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řecká musaka s rajčaty
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 21433 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 kg | Brambory |
2 ks | Česnek |
1 ks | Cibule |
250 g | Hovězí maso mleté |
70 g | Máslo čerstvé |
1 dl | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Pepř černý mletý |
500 g | Rajčata |
2 polévková lžíce | Sůl |
250 g | Vepřové maso mleté |
1 dl | Voda pitná |
2 dl | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 130,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Česnek, Cibule, Hovězí maso mleté, Rajčata, Sůl, Vepřové maso mleté, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řecká musaka s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | V rozpáleném másle si zpěníme drobně pokrájenou cibuli a česnek. |
2 | Přidáme pomleté vepřové a hovězí maso a s cibulí je pod pokličkou podusíme doměkka. K měkkému masu přidáme oloupaná, pokrájená rajčata na kostky, bobkový list, osolíme, opepříme a dáme znovu dusit. Očištěné brambory pokrájíme na plátky, osolíme je a v druhé pánvi je osmažíme na oleji dozlatova. |
3 | Zapékací mísu si vymažeme olejem, na dno dáme vrstvu brambor, na brambory vrstvu masa s rajčaty. Takto vrstvy opakujeme, ale poslední vrstva musí být z brambor, kterou zalijeme kysanou smetanou zředěnou vodou. Zapékací mísu zakryjeme a dáme do dobře vyhřáté trouby. Musaku pečeme 40 minut při 200°C. |