Musaka z kysaného zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Musaka z kysaného zelí
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 21435 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 g | Hovězí maso mleté |
2 dl | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
100 g | Rýže loupaná |
1 polévková lžíce | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
250 g | Vepřové maso mleté |
1 dl | Voda pitná |
2 dl | Zakysaná smetana |
1 kg | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 171,1mg |
Draslík | 998,1mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 94,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí maso mleté, Rýže loupaná, Sůl, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté, Voda pitná, Zakysaná smetana, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Musaka z kysaného zelí postup přípravy receptu:
1 | Uvaříme si rýži ve slané vodě do poloměkka, pak rýži scedíme a odložíme na talíř. Pokrájené kysané zelí, pokud je velmi kyselé, propláchneme vodou a orestujeme na rozpáleném oleji (1dl). |
2 | V druhé pánvi na rozpáleném oleji (1dl) orestujeme mleté maso, které osolíme a opepříme. |
3 | Zapékací mísu vymažeme olejem, na dno dáme 1/2 kysaného zelí, na zelí rovnoměrně navrstvíme maso, potom rýži a nakonec kysané zelí. |
4 | Vše přelijeme kysanou smetanou, kterou jsme zředili vodou, a ve které jsme rozšlehali vajíčko se špetkou soli. Pečeme v předehřáté troubě při 200°C asi 45 minut. |
5 | Upečená musaka má zlatohnědou barvu. |