Jednoduchý recept

Rybí bílá polévka s kari

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 21436

Ingredience

1 ks Bobkový list
100 g Cibule
400 ml Hovězí vývar základní
2 kávová lžička Kari koření
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
15 g Petržel - nať
200 g Rýže dušená
150 g Rýžová kaše
15 g Sůl
500 g Treska aljašská
1 špetka Tymián sušený
1 špetka Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 270 kcal
Kilojoule 1 130kJ
4% Sacharidy 15 g
20% Tuky 15 g
62% Sodík 1 g
33% Bílkoviny 18 g

Rybí bílá polévka s kari postup přípravy receptu:

1

Rybí filety nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno. V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme cibuli a krátce orestujeme. Přidáme kari koření, rybu, tymián, posekanou petrželku, bobkový list, zalijeme horkou vodou, osolíme, opepříme a přidáme špetku šafránu.

2

Ve vývaru rozmícháme rýžovou kaši a po 10 minutách přilijeme do polévky. Vaříme na mírném ohni dalších 25-30 minut. Hustotu polévky regulujeme vývarem. Úplě nakonec vmícháme do polévky 2 lžíce másla.

3

Do talíře vložíme 1 lžíci vařené rýže a zalijeme horkou polévkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept