Polévka z Albi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z Albi
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 21437 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
50 g | Brukev řepka |
2 l | Bujón hovězí |
300 g | Chléb pšeničný (bílý) |
60 g | Cibule |
200 g | Husí maso pečené |
50 g | Karotka |
60 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
30 g | Pórek |
100 g | Salám Turistický trvanlivý |
1 špetka | Sůl |
100 g | Šunka od kosti |
300 g | Telecí maso přední |
300 g | Vepřová plec |
50 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 62g |
---|---|
Cholesterol | 134,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bujón hovězí, Chléb pšeničný (bílý), Cibule, Karotka, Sůl, Šunka od kosti, Vepřová plec, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brukev řepka, Husí maso pečené, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pórek, Salám Turistický trvanlivý, Telecí maso přední mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z Albi postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme pokrájenou cibuli a krátce orestujeme. Přidáme vepřové maso, telecí maso, šunku od kosti a suchý salám. Vše pokrájené na kostičky. 2 minuty orestujeme, zalijeme bujónem a přivedeme k varu. Jakmile se polévka začne vařit, přidáme zeleninu pokrájenou na malé kousky. Karotku, brukev, pórek a zelí. Vaříme na mírném ohni hodinu a půl. Solíme a pepříme velmi opatrně vzhledem ke slanosti šunky a salámu. |
2 | Do talíře vložíme lžíci husího masa dušeného v sádle a zalijeme horkou polévkou. Podáváme s opečeným bílým chlebem. |