Jahody v čokoládové pěně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jahody v čokoládové pěně
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 21441 |
Kategorie: | Pěny |
Ingredience
60 ml | Brandy peach |
200 g | Čokoláda mléčná |
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
100 g | Jahody zahradní |
1 polévková lžíce | Mouka z jedlých kaštanů |
1 kávová lžička | Pomerančová kůra |
125 ml | Pomerančová šťáva |
125 ml | Smetana 12% (konzumní) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 16,0mg |
Draslík | 192,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 111,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda mléčná, Cukr krupice, Jahody zahradní, Pomerančová kůra, Pomerančová šťáva mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brandy peach, Mouka z jedlých kaštanů, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jahody v čokoládové pěně postup přípravy receptu:
1 | Mouku smícháme s pomerančovou šťávou. V pánvi mícháme 1 minutu pomerančovou kůru a cukr a přidáváme směs z mouky, na pár sekund přivedeme k varu a mícháme. Poté odstavíme pánev a přidáme čokoládu. |
2 | Po rozpuštění přimícháme brandy a necháme 1/2 hodiny vychladnout. Potom přimícháme ušlehanou smetanu a na 2 hodiny směs uložíme do chladničky. |
3 | Pěnu ozdobíme jahodami. |