Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 2145
Kategorie: Pěny

Ingredience

500 g Borůvky
1 polévková lžíce Citronová šťáva
220 g Cukr krupice
500 ml Smetana 12% (konzumní)
4 ks Vaječný žloutek slepičí
4 plátek Želatina bílá plátky

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 378 kcal
Kilojoule 1 581kJ
15% Sacharidy 54 g
21% Tuky 16 g
1% Sodík 14 mg
11% Bílkoviny 6 g

Borůvková pěna postup přípravy receptu:

1

Borůvky nasypeme do kastrůlku, pokapeme citrónovu šťávou, zalijeme trochou vody a přivedeme k varu.

2

Žloutky rozšleháme v mixéru, poté přidáme postupně cukr a šleháme dokud směs nezíská bílou barvu. Přilijeme k borůvkám a za stálého míchání a při nízké teplotě asi 8 minut povaříme.

3

Plátky želatiny mezitím namočíme do studené vody a necháme okapat.

4

Mísu postavíme na kostky ledu, vlijeme borůvkovou směs, přidáme želatinu a za stálého míchání necháme směs vychladnout.

5

Ze smetany vyšleháme šlehačku a tři čtvrtiny z ní vmícháme do borůvkové směsi. Rozetřeme do formy a vložíme asi na půl hodiny do lednice.

6

Hotový dezert dozdobíme zbytem šlehačky a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept