Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 21455

Ingredience

1 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
100 g Hrozinky
100 g Hrášek
1 polévková lžíce Kari koření
100 g Mandle
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
300 g Rýže loupaná
1 kávová lžička Sůl
800 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 768 kcal
Kilojoule 3 213kJ
26% Sacharidy 95 g
23% Tuky 17 g
42% Sodík 837 mg
27% Bílkoviny 15 g

Indiánská rýže kari postup přípravy receptu:

1

Řapíky celeru (2 ks) a cibuli nakrájíme nadrobno. V kastrolu rozehřejeme máslo, vhodíme cibuli a celer a za občasného míchání opékáme až celer změkne. Okořeníme solí a kari, opékáme další 2 minuty. Poté zalijeme vývarem a uvedeme do varu. Vsypeme propláchnutou rýži, zakryjeme pokličkou a dusíme asi 20 minut do změknutí rýže. Poté slijeme přebytečnou tekutinu, přidáme rozinky, hrášek a mandle opražené na 1 lžíci másla. Vše zlehka promícháme.

2

Rýži můžeme podávat horkou nebo i vychlazenou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept