Recept

Čipwejská divoká rýže

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 21456

Ingredience

150 g Anglická slanina
2 polévková lžíce Pažitka
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
200 g Rýže indiánská
50 ml Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
6 ks Vejce slepičí
400 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 589 kcal
Kilojoule 2 464kJ
11% Sacharidy 39 g
51% Tuky 39 g
32% Sodík 636 mg
41% Bílkoviny 23 g

Čipwejská divoká rýže postup přípravy receptu:

1

Rýži propereme, vsypeme do studené osolené vody a vaříme v nezakrytém hrnci do změknutí (asi 20 minut). Uvařenou rýži odstavíme, slijeme případnou zbylou tekutinu, přikryjeme pokličkou.

2

Mezitím nakrájíme slaninu na tenké proužky a opečeme dokřupava. Vyndáme na ubrousek a necháme okapat. Na části vypečeného tuku připravíme omeletu z rozšlehaných vajec okořeněných solí a pepřem. Omeletu opékáme z obou stran, vždy asi 2 minuty. Vyklopíme na prkénko a rozkrájíme na proužky široké asi 1 cm. Uvařenou rýži opatrně promícháme se slaninou, proužky vaječné omelety, pažitkou nakrájenou nadrobno a rozehřátým sádlem. Můžeme ještě okořenit pepřem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept