Čipwejská divoká rýže - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čipwejská divoká rýže
Čipwejská divoká rýže
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | lihunka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (19%) |
ID receptu: | 21456 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
150 g | Anglická slanina |
2 polévková lžíce | Pažitka |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
200 g | Rýže indiánská |
50 ml | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 405,6mg |
Draslík | 429,1mg |
Vláknina | 333,1mg |
Vitamín A | 703,4mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Pažitka, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Rýže indiánská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čipwejská divoká rýže postup přípravy receptu:
1 | Rýži propereme, vsypeme do studené osolené vody a vaříme v nezakrytém hrnci do změknutí (asi 20 minut). Uvařenou rýži odstavíme, slijeme případnou zbylou tekutinu, přikryjeme pokličkou. |
2 | Mezitím nakrájíme slaninu na tenké proužky a opečeme dokřupava. Vyndáme na ubrousek a necháme okapat. Na části vypečeného tuku připravíme omeletu z rozšlehaných vajec okořeněných solí a pepřem. Omeletu opékáme z obou stran, vždy asi 2 minuty. Vyklopíme na prkénko a rozkrájíme na proužky široké asi 1 cm. Uvařenou rýži opatrně promícháme se slaninou, proužky vaječné omelety, pažitkou nakrájenou nadrobno a rozehřátým sádlem. Můžeme ještě okořenit pepřem a podáváme. |