Žluté řezy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žluté řezy
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 21457 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
125 ml | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
405 g | Cukr moučkový |
170 g | Máslo čerstvé |
170 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
175 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 71g |
---|---|
Cholesterol | 229,6mg |
Draslík | 103,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Citrony, Cukr moučkový, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žluté řezy postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si pekáček cca 33x23 cm a pomažeme ho tukem, troubu si předehřejeme na 170°C. Mouku prosejeme do mísy, přidáme cukr, sůl, změklé máslo a prsty utvoříme žmolenkové těsto. To natlačíme do pekáče a pečeme zhruba 20 minut, až lehce zezlátne. Mezitím našleháme vejce s cukrem, přidáme nastrouhanou citronovou kůru, citronovou šťávu a řádně promícháme. Ušleháme šlehačku, přidáme k citronové směsi. Směs nalijeme na ještě teplý moučník a v troubě pečeme až ztuhne, tedy cca 40 minut. Upečené těsto necháme ve formě vychladnout, poté nakrájíme řezy, které mírně pocukrujeme moučkovým cukrem. |