Zelný salát s křenem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelný salát s křenem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 2146 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
50 g | Cukr krupice |
150 g | Křen |
300 g | Mrkev kořen |
150 ml | Ocet kvasný lihový |
100 ml | Olej stolní |
40 g | Sůl |
1800 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 5,6mg |
Draslík | 375,6mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 87,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Křen, Olej stolní, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelný salát s křenem postup přípravy receptu:
1 | Hlávky zelí očistíme, zbavíme košťálu a nakrájíme na drobné nudličky. Zelí přelijeme vařící vodou a necháme okapat. |
2 | Potom k zelí přidáme omytou a jemně nastrouhanou mrkev, vše prosolíme a necháme proležet. |
3 | Nakonec do zeleniny přidáme očištěný, jemně nastrouhaný křen, cukr, ocet a olej. Dobře promícháme a znovu necháme krátce odležet. |
4 | Zelný salát s křenem podáváme vychlazený. |
Parádní salátek, zelí ani není třeba spařovat. Každý si dochutí podle sebe a olej je možné vynechat, pokud se salát podává k nějakému masitému a tučnějšímu jídlu. Za mě palec nahoru.