Jehněčí nožičky s fazolemi a rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí nožičky s fazolemi a rýží
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 21460 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Česnek |
1 ks | Cibule |
400 g | Fazole červené sterilované |
500 ml | Hovězí vývar základní |
800 g | Jehněčí maso |
40 ml | Olej olivový |
80 g | Olivy černé |
1 ks | Oregano čerstvé |
5 g | Pepř černý mletý |
50 g | Protlak rajčatový |
100 g | Rýže loupaná |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 160,0mg |
Draslík | 501,7mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Fazole červené sterilované, Hovězí vývar základní, Rýže loupaná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Olej olivový, Olivy černé, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí nožičky s fazolemi a rýží postup přípravy receptu:
1 | V hluboké pánvi rozpálíme olej a přidáme nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a nožičky. Opékáme 5 minut dokud maso nezhnědne. |
2 | Přidáme hovězí vývar, oregáno, rajčatový protlak, šálek vody a zvolna dusíme pod pokličkou dokud maso nezměkne. |
3 | Nožičky vyjmeme vykostíme a uchováme v teple. |
4 | Do šťávy dáme těstoviny a vaříme 5 minut. Přidáme fazole, maso, olivy, sůl, pepř a krátce povaříme. |