Recept

Nejlepší sýrová rýže

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 21465

Ingredience

1000 ml Hovězí vývar základní
1 ks Jablka
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
100 g Ořechy Kešu
400 g Rýže neloupaná (Natural)
400 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Tymián sušený
0,3 kávová lžička Šafrán
6 ks Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 710 kcal
Kilojoule 2 970kJ
19% Sacharidy 70 g
42% Tuky 31 g
29% Sodík 589 mg
77% Bílkoviny 43 g

Nejlepší sýrová rýže postup přípravy receptu:

1

Do hrnce dáme vývar, uvedeme k varu a vsypeme propláchnutou rýži. Přikryjeme pokličkou a vaříme na mírném ohni asi 45 minut, odstavíme a slijeme případnou zbylou tekutinu. Znovu přikryjeme a uchováme v teple.

2

Žampiony očistíme a nakrájíme na klínky, jablko oloupeme, odstraníme jádřinec a nakrájíme na větší kousky. V pánvi rozpustíme máslo, vsypeme žampiony a opékáme do zlatohněda. Přidáme jablko a chvíli ještě opékáme. Poté přidáme sůl, tymián, šafrán rozpuštěný ve lžičce teplé vody a kešu oříšky. Směs vmícháme do horké rýže.

3

Hrnec s rýžovou směsí postavíme znovu na mírný oheň a po troškách do něj lehce vmícháme strouhaný sýr. Jakmile je sýr rozpuštěný, přesypeme rýži do nahřáté mísy a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept