Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 21467

Ingredience

0,3 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Hrozinky
1 špetka Hřebíček
1 ks Jablka
500 g Jehněčí maso
2 polévková lžíce Olej olivový
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Pistácie
1 ks Pomeranče
350 g Rýže loupaná
0,3 kávová lžička Skořice mletá
2 kávová lžička Sůl
500 ml Vývar slepičí
4 ks Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 799 kcal
Kilojoule 3 344kJ
30% Sacharidy 107 g
31% Tuky 24 g
42% Sodík 842 mg
55% Bílkoviny 31 g

Moje nejlepší rýže postup přípravy receptu:

1

Jehněčí maso nakrájíme na malé kousky. Ve velké pánvi rozehřejeme olej, vložíme maso a opečeme dohněda. Zmírníme oheň na minimum, přidáme cibuli nakrájenou najemno, žampiony nakrájené na plátky, celer nakrájený na drobné kostičky a jablko rovněž nakrájené na kousky. Opékáme za občasného míchání, až jsou žampiony měkké. Přidáme rozinky, promícháme a odstavíme.

2

Slepičí vývar nalijeme do hrnce, uvedeme do varu, osolíme a okořeníme skořicí, mletým hřebíčkem a pepřem.

3

Syrovou propranou rýži dáme na dno zapékací misky, na rýži navrstvíme směs masa a zeleniny a vše opatrně zalijeme horkým vývarem. Povrch posypeme oříšky a dáme nepřikryté péci do předehřáté trouby asi na 30 minut, až se tekutina úplně vsákne. Vyndáme z trouby a necháme ještě 5 minut dojít.

4

Povrch ozdobíme dílky pomeranče a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept