Moje nejlepší rýže - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Moje nejlepší rýže
Moje nejlepší rýže
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | lihunka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (19%) |
ID receptu: | 21467 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
0,3 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Hřebíček |
2 polévková lžíce | Hrozinky |
1 ks | Jablka |
500 g | Jehněčí maso |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Pistácie |
1 ks | Pomeranče |
350 g | Rýže loupaná |
0,3 kávová lžička | Skořice mletá |
2 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Vývar slepičí |
4 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 106g |
---|---|
Cholesterol | 100,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Hřebíček, Hrozinky, Jablka, Pistácie, Pomeranče, Rýže loupaná, Skořice mletá, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Moje nejlepší rýže postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí maso nakrájíme na malé kousky. Ve velké pánvi rozehřejeme olej, vložíme maso a opečeme dohněda. Zmírníme oheň na minimum, přidáme cibuli nakrájenou najemno, žampiony nakrájené na plátky, celer nakrájený na drobné kostičky a jablko rovněž nakrájené na kousky. Opékáme za občasného míchání, až jsou žampiony měkké. Přidáme rozinky, promícháme a odstavíme. |
2 | Slepičí vývar nalijeme do hrnce, uvedeme do varu, osolíme a okořeníme skořicí, mletým hřebíčkem a pepřem. |
3 | Syrovou propranou rýži dáme na dno zapékací misky, na rýži navrstvíme směs masa a zeleniny a vše opatrně zalijeme horkým vývarem. Povrch posypeme oříšky a dáme nepřikryté péci do předehřáté trouby asi na 30 minut, až se tekutina úplně vsákne. Vyndáme z trouby a necháme ještě 5 minut dojít. |
4 | Povrch ozdobíme dílky pomeranče a podáváme. |