Polévka z Auvergne - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z Auvergne
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 21475 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
200 g | Brambory |
100 g | Brukev řepka |
300 g | Chléb celozrnný žitný |
150 g | Čočka jedlá |
150 g | Karotka |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
100 g | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
2 kg | Vepřová hlava |
4 l | Voda pitná |
150 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 168,8mg |
Draslík | 614,0mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Chléb celozrnný žitný, Čočka jedlá, Karotka, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brukev řepka, Pepř černý mletý, Pórek, Vepřová hlava mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z Auvergne postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce vložíme půlku vepřové hlavy, zalijeme vodou, přivedeme k varu. Osolíme, opepříme a přidáme nadrobno nakrájenou zeleninu – karotku, brukev, pórek, brambory a zelí. Přisypeme ještě čočku, kterou jsme předem namočili. Můžeme použít i čočku předvařenou, potom ji ale přidáme do polévky později. Vaříme hodinu a půl. |
2 | Z uvařené polévky vyndáme vepřovou hlavu, obereme maso a nakrájíme ho na větší kusy. |
3 | Do polévkové mísy natrháme na menší kousky celozrnný chléb, přidáme kusy vepřového masa a vlijeme vývar se zeleninou. |