Jednoduchý recept

Polévka z Auvergne

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 0 minut
Doba přípravy: 0 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 21475
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

200 g Brambory
100 g Brukev řepka
300 g Chléb celozrnný žitný
150 g Čočka jedlá
150 g Karotka
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
100 g Pórek
1 kávová lžička Sůl
2 kg Vepřová hlava
4 l Voda pitná
150 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 626 kcal
Kilojoule 2 618kJ
7% Sacharidy 25 g
55% Tuky 41 g
20% Sodík 397 mg
65% Bílkoviny 37 g

Polévka z Auvergne postup přípravy receptu:

1

Do hrnce vložíme půlku vepřové hlavy, zalijeme vodou, přivedeme k varu. Osolíme, opepříme a přidáme nadrobno nakrájenou zeleninu – karotku, brukev, pórek, brambory a zelí. Přisypeme ještě čočku, kterou jsme předem namočili. Můžeme použít i čočku předvařenou, potom ji ale přidáme do polévky později. Vaříme hodinu a půl.

2

Z uvařené polévky vyndáme vepřovou hlavu, obereme maso a nakrájíme ho na větší kusy.

3

Do polévkové mísy natrháme na menší kousky celozrnný chléb, přidáme kusy vepřového masa a vlijeme vývar se zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept