Zelný salát s paprikou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelný salát s paprikou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 2148 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
50 g | Cukr krupice |
80 ml | Ocet kvasný lihový |
50 ml | Olej stolní |
500 g | Paprikový salát s olejem - sterilovaný |
30 g | Sůl |
1800 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 2,8mg |
Draslík | 306,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 65,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Olej stolní, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Paprikový salát s olejem - sterilovaný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelný salát s paprikou postup přípravy receptu:
1 | Hlávky zelí očistíme, rozkrojíme, zbavíme košťálu a nakrájíme je na hrubé nudle. Krátce přelijeme vařící vodou a necháme okapat. |
2 | Potom zelí osolíme, promícháme a necháme proležet. Přidáme paprikový salát s nálevem, cukr, ocet a olej. Promícháme a znovu necháme krátce odležet. |
3 | Zelný salát s paprikou podáváme vychlazený. |
Chutný zelný salát, zelí ani není třeba spařovat. Papriku jsem přidala i s nálevem a pak salátek dochutila. Fajn příloha třeba k masitým jídlům.