Jednoduchý recept

Zelná polévka z Béarnu

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 155 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 135 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 21482
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

150 g Brambory
150 g Brukev řepka
150 g Fazole bílé
250 g Husí maso
100 g Husí sádlo
160 g Slanina vepřová
150 g Sýr Ementál (Primátor)
200 g Veka
2 l Voda pitná
150 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 482 kcal
Kilojoule 2 018kJ
9% Sacharidy 31 g
40% Tuky 30 g
11% Sodík 216 mg
39% Bílkoviny 22 g

Zelná polévka z Béarnu postup přípravy receptu:

1

Slaninu nakrájíme na kostičky a nasypeme do horkého hrnce. Začne se škvařit a jamile pustí trochu tuku, přidáme pokrájené husí maso i se sádlem. Minutku necháme maso smažit v sádle a přisypeme zeleninu pokrájenou na menší kousky. Brukev, brambory a zelí. Zalijeme vodou, osolíme a přidáme fazole. Vaříme na mírném ohni asi 2 hodiny. Polévku scedíme a tučný vývar dáme stranou.

2

Uvařenou směs zeleniny a masa vložíme do pekáčku, poklademe kousky bílé veky, zasypeme strouhaným sýrem a pokapeme tukem, který jsme sebrali lžící z vývaru, kde se zelenina s masem vařila. Zapékáme ve vyhřáté troubě 10 minut.

3

Podáváme zvlášť tučný vývar v polévkové míse a zvlášť pekáček se zapečenou zeleninou s masem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept