Zeleninový krém se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninový krém se smetanou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21483 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
3 ks | Brambory |
1 kostka | Bujón bylinkový |
1 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
1 ks | Petržel kořen |
200 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
1 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 41,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 82,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Cibule, Pepř bílý, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bujón bylinkový, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninový krém se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Nejprve nakrájíme mrkev, celer, petržel, brambory a cibuli na malé kousky. |
2 | Ve větší pánvi rozpustíme máslo a přidáme cibuli. |
3 | Když má cibule zlatou barvu přidáme k ní zbylou nakrájenou zeleninu, hladkou mouku, sůl, pepř, bujón a vodu. Vaříme asi 20 minut do změknutí zeleniny. |
4 | Když máme polévku hotovou, rozmixujeme ji se smetanou. |