Jednoduchý recept

Cibulová francouzská polévka

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 21486
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

150 ml Bešamel
250 g Cibule
1500 ml Hovězí vývar základní
100 g Máslo čerstvé
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř bílý
1 špetka Sůl
100 g Sýr Ementál (Primátor)
250 g Veka

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 415 kcal
Kilojoule 1 736kJ
11% Sacharidy 38 g
29% Tuky 22 g
39% Sodík 789 mg
28% Bílkoviny 16 g

Cibulová francouzská polévka postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme cibuli, kterou jsme nakrájeli nadrobno. Zasypeme moukou a za stálého míchání smažíme tak dlouho, dokud nevznikne světlá jíška. Trvá to asi 5 minut. Zalijeme vývarem a 10 minut povaříme. Osolíme a opepříme. Polévku přecedíme a cibuli necháme okapat.

2

Plátky veky naskládáme vedle sebe na vymazaný plech, na každý plátek položíme trochu vařené cibule, zalijeme trochou bešamelové omáčky, zasypeme strouhaným sýrem a dáme krátce zapéct.

3

Vývar podáváme v polévkové míse zvlášť a vedle pokládáme zapečenou veku s cibulí a sýrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept