Polévka s fazolkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka s fazolkami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21487 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 kostka | Bujón slepičí |
20 g | Celer řapíkatý |
10 g | Česnek |
1 ks | Cibule |
100 g | Fazolky mražené |
20 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Mrkev kořen |
30 g | Petržel kořen |
1 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 8,4mg |
Draslík | 209,3mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bujón slepičí, Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Fazolky mražené, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka s fazolkami postup přípravy receptu:
1 | Mrkev, celer, fazolky, cibuli, petržel a česnek nakrájíme na malé kousky. |
2 | V hrnci na rozpuštěném másle orestujeme připravenou nakrájenou zeleninu. |
3 | Do orestované zeleniny přilijeme vodu s bujónem a osolíme. |
4 | Vše vaříme 20 minut. |