Polévka s červeným nádechem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka s červeným nádechem
Polévka s červeným nádechem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21488 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
10 g | Česnek |
2 ks | Cibule |
150 g | Hovězí libové |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
1 kávová lžička | Majoránka |
20 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
1 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 37,0mg |
Draslík | 340,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 233,9mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí libové, Kmín drcený, Majoránka, Paprika mletá sladká, Pepř bílý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka s červeným nádechem postup přípravy receptu:
1 | Najemno pokrájenou cibuli orestujeme ve větší pánvi na rozpuštěném másle. |
2 | Když je cibule dozlatova, přidáme mouku, sladkou papriku, kmín, sůl, pepř, česnek a na nudličky nakrájené hovězí maso. |
3 | Po 2 minutách vše zalijeme vodou. |
4 | Vaříme 30 minut. |
5 | Do uvařené polévky vmícháme majoránku s česnekem a ještě 5 minut povaříme. |
Poznámka
Servírujeme s bílým pečivem.