Krůtí steaky s hořčičnou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí steaky s hořčičnou omáčkou
Krůtí steaky s hořčičnou omáčkou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21490 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
40 g | Hořčice |
600 g | Krůtí prsa |
30 g | Margarín |
200 g | Mouka polohrubá |
20 ml | Olej rostlinný |
5 g | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 97,6mg |
Draslík | 493,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 35,4mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Krůtí prsa, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Margarín, Mouka polohrubá, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí steaky s hořčičnou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Krůtí řízky osmahneme z obou stran na rozpáleném oleji. Smažíme asi 10 minut dokud maso nezměkne. |
2 | Přitom rozpálíme jinou pánev s margarínem a přidáme mouku a smažíme asi minutu. Stáhneme plamen a za stálého míchání vaříme dokud směs není zcela hladká a hustá. |
3 | Poté vaříme asi 3 minuty, vmícháme hořčici, sůl a pepř. |
4 | Hotovou omáčku nalijeme na steaky a zdobíme čerstvými bylinkami. |