Recept

Plněná rajčata s mletým masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 21494
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Cibule
250 g Hovězí maso mleté
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1,5 dl Olej olivový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
12 ks Rajčata
80 g Rýže předvařená (parboiled)
1 polévková lžíce Sůl
2 ks Vejce slepičí
250 g Vepřové maso mleté
1 dl Voda pitná
2 dl Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 860 kcal
Kilojoule 3 599kJ
9% Sacharidy 33 g
90% Tuky 67 g
33% Sodík 658 mg
59% Bílkoviny 33 g

Plněná rajčata s mletým masem postup přípravy receptu:

1

Omytým rajčatům odřežeme vršky od stopky, lžičkou vydlabeme jadřince i část dužiny.

2

Na oleji si zpěníme drobně nakrájenou cibuli, pak k ní přidáme směs mletého masa a necháme vychladit.

3

K vychladlému masu přidáme předvařenou rýži, drobně nasekanou zelenou petržel, vejce, sůl, pepř a vše dobře vymícháme.

4

Touto směsí naplníme rajčata až po okraj.

5

V pekáčku si z oleje, mouky a sladké papriky usmažíme světlou jíšku, kterou zředíme horkou vodou a vymícháme hladkou omáčku, do které poklademe vedle sebe plněná rajčata vrškem nahoru.

6

Pekáček dáme do dobře vyhřáté trouby a rajčata pečeme jen 30 minut.

7

Potom rajčata přelijeme zakysanou smetanou a necháme přibližně 10 minut dopéct.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept