Kuřecí játra s piniovými oříšky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí játra s piniovými oříšky
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21495 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
100 g | Hrozinky |
900 g | Játra kuřecí |
80 g | Máslo čerstvé |
100 g | Oříšky piniové |
10 g | Petržel - nať |
400 g | Rýže Arborio |
300 g | Šalotka |
500 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 400,1mg |
Draslík | 566,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 13g |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,8mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrozinky, Játra kuřecí, Oříšky piniové, Šalotka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Rýže Arborio, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí játra s piniovými oříšky postup přípravy receptu:
1 | V pánvi rozehřejeme máslo a přidáme najemno nasekané šalotky. Smažíme 5 minut do zlatova. Vložíme na malé kostky nakrájená játra a osmažíme ze všech stran. |
2 | V jiné hluboké pánvi zahřejeme kuřecí vývar a nasypeme rýži. Pozvolna vaříme asi 20 minut dokud rýže nevstřebá všechnu vodu. Přidáme 2 dl vody a ještě vaříme 5 minut. |
3 | Do rýže zamícháme petrželku, oříšky, rozinky a podáváme s játry. |