Zapečené brambory s pršutem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené brambory s pršutem
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 21499 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 kg | Brambory |
3 ks | Česnek |
1 dl | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
200 g | Prosciutto sušené |
4 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce | Strouhanka |
1 polévková lžíce | Sůl |
100 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Prosciutto sušené, Protlak rajčatový, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené brambory s pršutem postup přípravy receptu:
1 | Brambory okrájíme, umyjeme a nakrájíme na kolečka. |
2 | Pršut nakrájíme (ručně) na tenké plátky, dáme do mísy, |
3 | promícháme s drobně nakrájenou petrželkou, tence nakrájeným česnekem, rajčatovým protlakem, kolečky brambor a strouhankou. |
4 | Vše osolíme, opepříme a rovnoměrně poklademe do vymaštěného pekáče. |
5 | Dáme péct do dobře vyhřáté trouby na 40 minut, pak brambory posypeme nastrouhaným pašským sýrem a dopékáme ještě 20 minut. |
6 | Pečeme při 200°C. |