Zelný salát pražský - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelný salát pražský
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 2150 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
100 g | Cibule |
30 g | Cukr krupice |
200 g | Majolka |
80 ml | Ocet kvasný lihový |
20 g | Sůl |
300 g | Zelenina nakládaná |
1800 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 40,0mg |
Draslík | 362,2mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 67,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Sůl, Zelenina nakládaná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Majolka, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelný salát pražský postup přípravy receptu:
1 | Hlávky zelí očistíme, rozkrojíme, zbavíme košťálu a nakrájíme je na jemné nudličky. Zelí spaříme vařící vodou a necháme okapat. |
2 | Potom zelí osolíme a necháme odležet. Přidáme zeleninovou směs, jemně nakrájenou cibuli, ocet, cukr a majonézu. Vše lehce promícháme a necháme odležet. |
3 | Zelný salát podáváme vychlazený. |