Polévka s chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 37 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka s chřestem
Polévka s chřestem
Celkový čas: | 37 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 22 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21500 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
250 g | Chřest sterilovaný |
40 g | Máslo čerstvé |
1 l | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Muškátový květ |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,3 l | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 141,0mg |
Draslík | 149,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 687,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,4mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest sterilovaný, Muškátový květ, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka s chřestem postup přípravy receptu:
1 | V hrnci s vodou dáme vařit chřest. |
2 | Připravíme jíšku z rozpuštěného másla a mouky. |
3 | Když je chřest vařený, vodu z hrnce, kde se chřest vařil nalijeme do připravené jíšky. |
4 | Smícháme mléko, sůl, pepř, muškátový květ a tuto směs přimícháme k jíšce. |
5 | Takto vaříme 10minut. |
6 | Když máme vařeno, přidáme do polévky nakrájený uvařený chřest. |
7 | Vaříme dalších 10 minut. |
8 | Do uvařené polévky nalijeme smetanu, necháme polévku krátce povařit. |