Jednoduchý recept

César salát

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept
4 1 César salát 5 1
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 21501
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

2 ks Ančovičky konzervované
2 stroužek Česnek
1 kávová lžička Citronová šťáva
1 kávová lžička Hořčice Dijonská
120 ml Olej olivový
2 ks Salát římský
60 g Sýr Parmezán
2 ks Vejce slepičí
1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
100 g Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 513 kcal
Kilojoule 2 145kJ
6% Sacharidy 20 g
53% Tuky 40 g
56% Sodík 1 g
34% Bílkoviny 19 g
  • César salát
  • César salát
  • 1
  • César salát
  • 2
  • Vložit obrázek

César salát postup přípravy receptu:

1

V mixeru rozmixujeme předem opečené stroužky česneku, ančovičky, citronovou šťávu, worcester, hořčici a 10g nastrouhaného parmazánu. Zvolna přiléváme olej a mixujeme dohladka.

2

V míse promícháme salát s kostičkami osmažené žemle, poklademe žloutky vyloupnutými z bílků a zalijeme připravenou zálivkou. Vše dobře promícháme.

3

Při podávání posypeme salát hoblinkami parmazánu.

Poznámka

Vejce předem uvaříme tzv. na hniličku. Salát můžeme připravit s vařeným kuřecím masem, krevetami nebo lososem.

Komentáře a hodnocení

 
karin1511@seznam.cz
César salát
gringringringrinlovelovelovelove

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept