Králík po provensálsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík po provensálsku
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 21503 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1000 g | Králičí maso |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
900 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
2 ks | Rozmarýn čerstvý |
1 ks | Šalvěj čerstvá |
100 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
150 ml | Víno bílé |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 159,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,6mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Králičí maso, Rajčata loupaná (konzervovaná), Rozmarýn čerstvý, Šalvěj čerstvá, Slanina vepřová, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králík po provensálsku postup přípravy receptu:
1 | V kastrole na rozehřátém oleji opékáme omyté porce králíka asi 10 minut. Maso vyjmeme a necháme okapat. Většinu tuku odlijeme. |
2 | Do výpeku přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a smažíme 5 minut. Přisypeme nasekaný česnek, chvíli mícháme a přidáme omyté snítky bylinek a rajčata. Osolíme, opepříme a za častého míchání povaříme 10 minut do zhoustnutí. |
3 | Do kastrolu vrátíme porce králíka, přilijeme víno a zvolna vaříme 20 minut. |
4 | Potom podlijeme horkou vodou, podle chuti přisolíme a opepříme a pod pokličkou za občasného promíchání dusíme 15-20 minut doměkka. |
5 | Pokrm odstavíme z plotny a necháme 10 minut odpočinout. |
6 | Při podávání ozdobíme každou porci čerstvým rozmarýnem. |