Netradiční polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Netradiční polévka
Netradiční polévka
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21505 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
0,1 kg | Jahody zahradní |
10 dkg | Máslo čerstvé |
0,5 l | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,3 l | Smetana 33% (šlehačka) |
1 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 148,3mg |
Draslík | 87,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jahody zahradní, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Netradiční polévka postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozpustíme máslo a smícháme s moukou, přidáme mléko. |
2 | Do směsi zamícháme nadrobno nakrájené jahody. |
3 | Vše vaříme 10 minut. |
4 | Hotovou polévku dáme na 30 minut do chladné místnosti. |
5 | Vychlazenou polévku vlijeme do mixéru se šlehačkou, cukrem a vínem. |
6 | Rozmixujeme na hladkou směs. |
7 | Takto rozmixovanou polévku podáváme studenou, ozdobenou s kousky čerstvých jahod. |