Recept

Plněné brambory s houbami a mletým masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 21507
Kategorie: Brambory

Ingredience

sýrová omáčka
60 g Máslo čerstvé
0,3 l Mléko plnotučné
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Sůl
50 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
1 dl Voda pitná
1 dl Zakysaná smetana
Plněné brambory s houbami a mletým masem
10 ks Brambory
1 ks Cibule
200 g Houby čerstvé
100 g Hovězí maso mleté
1 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
40 g Sádlo škvařené
1 polévková lžíce Sůl
100 g Vepřové maso mleté
2 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 625 kcal
Kilojoule 2 616kJ
11% Sacharidy 40 g
56% Tuky 42 g
31% Sodík 629 mg
43% Bílkoviny 24 g

Plněné brambory s houbami a mletým masem postup přípravy receptu:

1

Větší brambory (nejlépe nové), očištěné a okrájené, dáme vařit

2

na 5 minut do osolené vody, pak brambory scedíme a vychladlé brambory rozkrojíme každý napůl a zčásti vydlabeme.

3

V pánvi na rozpáleném oleji si zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme k ní houby pokrájené na plátky, spolu vše opečeme, potom osolíme a opepříme.

4

Pak ještě přidáme drobně pokrájenou zelenou petrželku a dobře promícháme.

5

Touto směsí naplníme brambory a poskládáme je do sádlem vymaštěného pekáče, podlijeme vodou (1 - 2 dl), zakryjeme poklicí a dáme do vyhřáté trouby péct.

6

Pečeme při 175°C asi 40 minut.

7

Během pečení si v pánvičce připravíme sýrovou omáčku.

8

Uděláme si světlou jíšku z másla a mouky, jíšku zředíme horkým mlékem smíchaným se studenou vodou, a za stálého míchání (aby se nevytvořily hrudky) přidáme strouhaný sýr Kaškaval, zakysanou smetanu a sůl podle chuti.

9

Sýrovou omáčkou přelijeme plněné brambory asi 10 minut před dopečením.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept