Cassoulet - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 225 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cassoulet
Celkový čas: | 225 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 200 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 21508 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 ks | Bageta |
1 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
170 g | Fazole bílé |
2 ks | Kachní stehna |
150 g | Klobása vepřová |
1 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
200 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
120 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Tymián čerstvý |
100 ml | Víno bílé |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 162,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 26g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Bobkový list, Česnek, Cibule, Fazole bílé, Klobása vepřová, Rajčata loupaná (konzervovaná), Slanina vepřová, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní stehna, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cassoulet postup přípravy receptu:
1 | Propláchnuté fazole vložíme do hrnce s vodou, přivedeme k varu a povaříme 10 minut. Odstavíme a necháme 2 hodiny bobtnat. |
2 | V pánvi na olivovém oleji opékáme klobásky za občasného obracení asi 7 minut. Vyjmeme je a necháme stranou. |
3 | Do pánve vsypeme nadrobno nakrájenou slaninu, opečeme ji, vyjmeme a dáme ke klobáskám. |
4 | V pánvi zlehka smažíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a mrkev asi 10 minut. Přidáme větší část rozdrceného česneku a ještě krátce osmahneme. |
5 | Očištěná a omytá kachní stehna ze všech stran propícháme, vložíme do kastrolu nebo pekáče a pečeme v troubě při 220 stupních Celsia asi 30 minut. Sádlo po pečení uchováme. |
6 | Do kastrolu navrstvíme polovinu fazolí, cibuli, mrkev, klobásy, slaninu a stehna. Přikryjeme zbylými fazolemi, přidáme tymián, bobkový list, osolíme a opepříme. |
7 | Rajčatový protlak rozmícháme ve 450ml vody, vmícháme rajčata, víno a směs nalijeme na fazole. |
8 | Pokrm dusíme pod pokličkou v troubě při 140 stupních Celsia asi 3 hodiny. Podle potřeby podléváme trochou vody. |
9 | Střídku z bagety rozdrobíme, rozmixujeme se zbylým česnekem a osmažíme na 2 lžících vypečeného sádla dozlatova. Necháme odstát na papírové utěrce a promícháme s nasekanou petrželkou. |
10 | Cassoulet vyjmeme z trouby, promícháme a posypeme strouhankovou směsí. |
urcite vyzkousim