Recept

Francouzský citronový koláč

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 21512

Ingredience

náplň
4 ks Citrony
200 g Cukr krupice
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
5 ks Vejce slepičí
Francouzský citronový koláč
45 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Cukr moučkový
175 g Mouka pšeničná hladká T 650
85 g Máslo čerstvé
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 460 kcal
Kilojoule 1 926kJ
16% Sacharidy 56 g
32% Tuky 24 g
3% Sodík 63 mg
17% Bílkoviny 9 g

Francouzský citronový koláč postup přípravy receptu:

1

Z mouky, másla a cukru připravíme drobenku, přidáme vejce a vypracujeme těsto (můžeme přidat lžíci vody).

2

Na pomoučené pracovní desce vyválíme těsto na placku a vyložíme jím kulatou koláčovou formu. Necháme asi 30 minut v chladničce.

3

Příprava náplně: Vejce vyšleháme s cukrem a přidáme citronovou šťávu a kůru. Nakonec zašleháme smetanu. Náplň necháme 1 hodinu v chladničce.

4

Dno korpusu pokryjeme pečicím papírem, posypeme fazolemi a formu vložíme do trouby vyhřáté na 190 stupňů Celsia asi na 10 minut. Potom papír s fazolemi odstraníme a korpus pečeme ještě 5 minut.

5

Formu postavíme na plech, na těsto vlijeme náplň a koláč pečeme v troubě při 140 stupních Celsia 30 minut.

6

Upečený koláč vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.

7

Citronový koláč podáváme pocukrovaný moučkovým cukrem a ozdobený nastrouhanou citronovou kůrou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept