Jednoduchý recept

Venkovská polévka

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 21513
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

Hrachová kaše
50 g Cibule
1 špetka Cukr moučkový
600 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
100 g Locika salátová
75 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Sůl
300 ml Vývar drůbeží
Venkovská polévka
200 g Brukev řepka
50 g Celer řapíkatý
300 g Karotka
100 g Máslo čerstvé
2 ks Pórek
300 g Veka
2 l Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 586 kcal
Kilojoule 2 451kJ
11% Sacharidy 41 g
27% Tuky 20 g
50% Sodík 993 mg
16% Bílkoviny 9 g

Venkovská polévka postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozpustíme máslo, přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu a 5 minut podusíme. Budeme potřebovat karotku, brukev, pórek a řapíkatý celer. Zalijeme vývarem a vaříme 30 minut.

2

V jiném hrnci rozpustíme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, zpěníme, přidáme lociku nakrájenou na menší kousky, osolíme, přidáme špetku cukru, zalijeme vývarem a povaříme 20 minut. Přidáme hrášek a vše rozmixujeme na kaši.

3

Kaši smícháme s vývarem, necháme projít varem a podáváme.

4

K polévce se výborně hodí opečené plátky veky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept